Sri Preethajin videopuhe ykseydestä

 

02/2022 / videon linkki https://youtu.be/JzOzbUxuP8k

 

Sri Preethaji on yksi Ekamin perustajista. Ekam on meditaatiokeskus Intiassa, Andra Pradeshin osavaltiossa.

 

 

"Miljoonat sydämet nousevat rukoilemaan maailman ykseyden aallon puolesta. Ykseysaaltoon, joka pyyhkäisee ihmisten tietoisuuden yli maailman ykseyspäivänä. Haluan puhua sinulle ykseydestä itsestään. Maailman ykseyden päivää vietetään ihmiskunnan palaamiseksi ykseyteen. Sri Krishnaji ja minä katsomme ykseyttä kolmen aspektin ilmentymänä. Ensinnäkin, ykseys todellisuuden kudoksessa ja luonteessa. Toinen näkökulma; ykseys on se perimmäinen tietoisuuden tila, jonka ihminen voi saavuttaa, ja jonka ihmisen aivot ja tietoisuus kykenevät kokemaan elämänsä aikana.

 

Ja viimeiseksi, ykseys on meille visio, jonka varaan koko planeettamme tulevaisuus tulisi rakentaa. Selitän jokaisen näistä ykseyden näkökulmista.

 

”Ekam sat Vipra Bahudha Vadanti”

 

Kaikuna Upanishadoista (pyhistä kirjoituksista), se tarkoittaa; ”Totuus tai todellisuus on yksi, mutta viisas havaitsee sen monin tavoin.”

 

Todellisuus voidaan nähdä aineen ja energian vuorovaikutuksena. Todellisuus voidaan nähdä tietoisuuden kenttänä - tietoisuuden kenttänä, joka ilmentyy kaikkena. Todellisuus voidaan nähdä jumalallisen leikkinä. Universumi syntyy jumalallisuudesta ja liukenee siihen kuin aallot nousevat ja putoavat valtamereen. Todellisuudella on useita tulkintoja, ja muinaiset ihmiset sanoivat, että jokainen havainto ja jokainen kokemus todellisuudesta on kaunis ja viisas. Koska pohjimmiltaan todellisuus on YKSI.

 

Nykyään tiede lähestyy tätä ymmärrystä. Tämä maailmankaikkeuden mysteeri kvanttikenttänä tai yhtenäisenä kenttänä. Kun olet vakiintunut ykseyden viisauteen, et erota käsitystäsi toisista ja katso, että toinen on parempi ja toinen huonompi. Jaottelu ja ristiriidat johtuvat tietämättömyydestä, ja tietämättömyys on ei-heränneen tietoisuuden luonne.

 

Siirrytään ykseyden toiseen aspektiin. Ykseys on valaistumisen korkein tila. Viisaamme ja näkijämme Intiassa julistivat ääneen ja selkeästi; ”Aham Bramhasmin” -  se tarkoittaa; olen universumi. Tässä korkeammassa valaistumisen tilassa ei ole yksilöllistä itseä, joka olisi erillinen universaalista itsestä. Yksilöstä tulee maailmankaikkeus.

 

Nykyään neurotiede on tullut lähelle tätä kokemusta aivotutkimusten kautta. Kun ihminen herää ykseyteen, hänen parietaalilohkonsa sulkeutuvat, eivätkä saa mitään aistinvaraista syöttöä muualta kehosta. Tämän seurauksena aivosi menettävät rajan, joka erottaa sinut toisista. Havaitset todellisuuden, jossa sinusta on tullut toinen, ja kaikki ympärilläsi on jatke sinusta.

 

Kolmas ykseyden näkökanta on ykseys toiminnassa. Te kaikki olette mukana tässä suuressa tarkoituksessa. Tämä mahasankalpa (aikomus), että luomme maailman, jossa jokaisen näkökulman perusta - oli se sitten politiikka, talous, tekniikka, taide, koulutus - on ykseys. Maailman ykseys tapahtuu, kun miljoonat ykseyden tilasta toimivat johtavat maailmaa, tekevät politiikkaa ja lakeja, innovoivat teknologiaa, suojelevat luontoa ja maailman resursseja, ja johtavat planeetta kohti loistavaa tulevaisuutta. Kun näin tapahtuu, ihmiskunta rotuna olisi saavuttanut evolutiivisen harppauksen. Tämä olisi suurin rikkaus, jonka annamme lapsillemme ja heidän lapsilleen. Maailma ykseydessä. Oma heräämisesi ykseyteen ja intohimomme herättää muita tasoittaisivat tietä tälle suurelle tapahtumalle."