Mielenterveys ja aivoaallot

 

 

Alkuperäinen artikkeli tekstiin *Mental health and brain waves*

July 7, 2022, 12:32 PM IST Sri Preethaji in Voices, Lifestyle, Times of India

Linkki artikkeliin: Ekam Newsletter/August 2022

 

 

 

 

Ihmiset ovat herkkiä olentoja, jotka menevät nopeasti pois tasapainosta. Yksi pettymys ja voit helposti eksyä mielenalanvaihteluihin päivien ajaksi. Yksi horisontissa häämöttävä uhka, juutut pelkoon. Yksi epäonnistuminen tai menetetty mahdollisuus ja voit jäädä katumukseen ja häpeään vuosiksi. Miksi olemme niin hauraita?

 

Syy löytyy kätkettynä aivojemme harmaan aineen poimuissa. Ihmisaivoilla on potentiaali silkkaan nerouteen. Ja aivoissa on keskuksia, jotka voivat avata tietoisuutesi mahtaviin kokemuksiin, kun ne aktivoidaan. Nämä ihmeelliset ihmisaivot voivat myös olla oviaukko suunnattomalle kivulle ja väkivallalle virrata läpi kollektiivisessa ihmistietoisuudessa, työntäen sinut masennukseen.

 

Tiesitkö, että Maailman Terveysjärjestön WHO:n mukaan on laaja mahdollisuus, että mentaalinen masennus nousee seuraavaksi maailmanlaajuiseksi pandemiaksi tulevien 5-7 vuoden aikana? Miten varma olet, että jokainen perheenjäsen on henkisesti riittävän vahva eikä antaudu tälle masennuksen aallolle? Aivan kuten sydämelläsi on syke, myös aivoillasi on syke. Sähköiset impulssit kulkevat neuronien tai hermosolujen keskellä aivoissa. Niitä mitataan sykleinä sekunnissa (cps).

 

Suurin osa ihmisistä kokevat suurimman osan päivästä Beta -taajuutta, joka on 14-40 sykliä sekunnissa.

Tällä taajuudella aivosi virittäytyvät ajatusmelun kakofoniaan.

Sinusta tuntuu siltä, että ajatukset lataavat sinua päin kuin rahtijunat, holtittomasti, eivätkä salli sinun keskittyä eikä nauttia mistään.

 

Toinen taajuus on nimeltään Alpha; tässä aivosi ovat rauhallisemmat ja sykkivät 8-14 sykliä sekunnissa.

Se vetää itseensä paranemisen voimaa. Tässä visualisoinnillasi ja aikomuksellasi on merkittävämpi voima.

 

Theta on aivojesi seuraava taajuus. Tässä aivosi värähtelee 4-8 sykliä sekunnissa.

Jos voit olla hereillä tällä taajuudella, kolmas silmäsi alkaa avautua, ja koet syvän transsin tilaa.

 

Kun aivosi siirtyvät Delta taajuudelle, aivosi sykkivät 0-4 sykliä sekunnissa.

Usein, tällä lailla aivosi ovat syvässä, unettomassa unessa (eli et näe unia kun nukut tällä taajuudella).

 

Mutta jos ollessasi hereillä pystyt olemaan Delta-taajuudella, Nirvikalpa ja Savikalpa samadhi -tilat virtaavat tietoisuutesi läpi.

 

Tiede on äskettäin löytänyt Gamma -aivoaallot, jossa aivosi sykkivät 40-100 sykliä sekunnissa ja virittäytyvät syvän oivalluksen ja myötätunnon ja ykseyden tiloihin.

 

Miten sinä, perheesi ja tiimisi voitte alkaa välttää mitä tahansa mentaalista sairautta ja matkata Betasta Gammaan?

 

Aloitat sen yksinkertaisella joogisella hengityksellä. Hengitä syvään sisään ja pidennä uloshengitystäsi niin pitkäksi kuin mahdollista.

Kun uloshengityksestäsi tulee pidemmpi kuin 7 sekuntia - aivotaajuutesi siirtyvät betasta alphaan, ja virityt tyyneyteen ja levollisuuteen.

 

Jos olet hyvin suunniltasi, on todennäköistä, että aivosi ovat beta-tilassa. Harjoita 3 minuutin ajan joogista hengitystä - aivosi alkavat sykkiä hitaammin alpha-taajuudella, ja huomiosi pysyy yllä pidempään.

 

 

Tekstin suomennos: Laura K.