Krooninen mielen tulehdus

 

 

The Chronic Inflammation of The Mind

By Sri Preethaji

 

https://www.youtube.com/watch?v=nCkbv_lvFfg

 

 

(puhe aiheesta alkaa videon kohdasta 14:50)

 

 

Näet yhä enemmän eronneita pareja, jotka eivät pysty luopumaan menneisyydestään. Näet yhä enemmän nuoria, jotka eivät pysty antamaan anteeksi vanhemmilleen tai huoltajilleen lapsuudessa kokemiaan varhaisia ​​kokemuksia. Näet liikemiehiä, jotka eivät pysty pääsemään yli menneisyydestään, he ovat jumissa menneisyytensä, ja jotka ovat pakkomielteisiä tulevaisuudesta. Tämä kaikki tuhoaa ihmisen elämisen täysin. Näet kroonisen ikääntymisen kieltämisen, on kroonista ulkonäön kieltämistä. Vertailet ja kilpailet täysin tuntemattomien kanssa ympäri maailmaa. Kilpailusi ja vertailusi ovat menneet sisaruksiasi, naapureitasi, koulukavereitasi pidemmälle ja nousseet maailmanlaajuiseksi, juurikin sosiaalisen median ansiosta. Voit vertailla elämäntapaasi julkkisten kanssa. Mitä tämä kaikki tekee sinulle? Yhdellä sanalla sanoen – stressiä. Se työntää sinut sietämättömään stressiin. Keskustelemme siis tänään stressistä, sen vaikutuksista elämääsi ja myös siitä, miten päästä eroon siitä.

 

Mitä stressi siis on? Stressi on ihmisen elimistön reaktio ulkoisten olosuhteiden paineisiin. Paine on ulkoista, kun taas stressi on sisäistä. Siinä on ero, ja haluan tehdä eron näiden välille. Kun joudut yhdistämään kaksi työtä, se on painetta. Kun työssä joutuu kohtaamaan vaikean määräajan, se on painetta. Kun joudut maksamaan laskuja, kun rahat loppuvat, se on painetta. Kun olet fyysisesti väsynyt esimerkiksi ikääntyvän vanhemman tai sairaan vauvan hoitamisen jälkeen - se on painetta. Paine syntyy, kun selviät vaikeista ulkoisista olosuhteista. Stressi syntyy, kun sisäistät paineen. Kun annat periksi ahdistukselle, turhautumiselle tai levottomuudelle, nämä mielentilat leviävät ja se värittää muita elämäsi kokemuksia. Onko olemassa tapaa, jolla voimme välttää stressin kokonaan? Ehdottomasti ei.

 

Stressiä tulee. Mutta jos et liuota sitä nopeasti, siitä tulee mielen tulehdus. Stressi on krooninen mielen tulehdus. Useimmat teistä saattavat tietää kehon tulehduksen, mikä tarkoittaa, että kehosi taistelee infektioita, vammoja ja myrkkyjä vastaan ​​yrittääkseen parantaa itsensä. Ja immuunijärjestelmäsi vapauttaa vasta-aineita, proteiineja ja luultavasti verenkierto lisääntyy parantaakseen tartunnan saaneen alueen. Kroonisesta tulehduksesta puhutaan kehon jatkaessa taistelua vaaran ohituksen jälkeenkin. Kehosi on jatkuvasti valppaana. Joten ajan mittaan kroonisella tulehduksella on erittäin kielteinen vaikutus kudoksiin, elimiin ja se aiheuttaa myös vaarallisia sairauksia. Aivan kuten keho voi tulehtua kroonisesti, myös tunteesi voivat tulehtua kroonisesti. Muista, että emotionaalinen tulehdus ja fyysinen tulehdus liittyvät toisiinsa. Kauan sitten olet voinut kärsiä köyhyydestä, menetyksestä tai epäonnistumisesta. Mutta elää samassa epäonnistumisen pelossa jopa vuosia hädän jälkeen. Se on krooninen tunnetulehdus.

 

Pari vuotta sitten sinulla oli todennäköisesti henkilökohtainen tai ammatillinen suhde, joka ei toiminut sinulle. Saatat tuntea itsesi huijatuksi, mutta elämällä epäilyssä ja ahdistuksen tilassa jopa kaikkien näiden kuukausien tai vuosien jälkeen, se on krooninen tulehdus - krooninen tunnetulehdus. Muista, antaessasi periksi pitkittyneille tulehtuneille tunteille, kehosi kemia muuttuu. Stressikemikaalit tulvivat verenkiertoosi. Nämä stressikemikaalit, jotka ovat niin myrkyllisiä, kulkevat eri soluihin, eri elimiin. Ja nämä stressikemikaalit saavat viestinnän tai kehon signaalit menemään sekaisin. Ja solut eri elimissä kärsivät täydellisestä älykkyyden epäonnistumisesta ja varmasti tulee olemaan paljon väärinkäsityksiä tavassa, jolla keho kommunikoi. Kehon eri solut, eri elimet kommunikoivat, tämä kommunikaatio tulee katkeamaan, mikä on sairautta tai huonoa terveyttä. Tulos merkitsisi myös heikentynyttä immuniteettia, lisääntynyttä tulehdusta kehossa, joka voi tuhota koko terveytesi. Muista, että suuri osa taistelusta tautia vastaan ​​tapahtuu sinulle mielesi tasolla. On erittäin tärkeää, että kansakuntana, rotuna, meidän ihmisten on opittava purkamaan tuhoisia tunteita mielestämme. Onnettoman mielen kanssa uhriutat kehosi, tuhoat tulevaisuutesi. Kun purat stressin sen ilmaantuessa ja kun elät yhä enemmän kauniista rauhan tilasta, rohkeuden tilasta, työnnät kehosi ihmevyöhykkeelle. Kehosi solut palaavat älykkääseen kommunikaatioon toistensa kanssa ja tuloksena on vahva terveys. Nyt saatat kysyä, kuinka olla siirtymättä stressitilaan?

 

Ensinnäkin, älä tee stressaavasta tunnetilasta vihollista. Älä demonisoi kärsimystä, älä demonisoi emotionaalista stressiäsi. Ymmärrä, kuinka kylläisyyttä seuraa nälkä, kuinka kuonaneritys tapahtuu ruoansulatuksen jälkeen, stressi tapahtuu nautinnon jälkeen. Elämän ilo ei ole sitä, että yrittää välttää haasteita tai paeta ongelmia. Ymmärrä elämän luonne. Ymmärrä ihmismielen luonne. Se osaa toimia vain vastakohtina. Eli se kytkeytyy nautintoon jonkin aikaa ja vaihtaa pian emotionaalisiin stressaaviin tiloihin. Sanotaan vaikka, että sait massiivisen lottovoiton; heti muutaman tunnin nautinnon jälkeen mielesi muuttuu tavallisesti ahdistuneeksi. Tiesitkö, että on tosiasia, että useimmat maailman suurimmat lottovoittajat kertovat ensimmäisestä jännityksestä, joka sammuu kahden ensimmäisen kuukauden jälkeen. He eivät tunne onnellisuutensa radikaalia lisääntymistä, he eivät koe henkisen hyvinvoinnin radikaalia lisääntymistä lottovoittonsa jälkeen. Mutta voisit kuvitella toisin, eikö? Nämä ihmiset vain palaavat siihen mielentilaan, jonka kanssa he ovat eläneet koko elämänsä. Kun voitat lotossa, aluksi ajattelet esimerkiksi kaikkia sukulaisiasi, naapureitasi ja ystäviäsi, jotka tulevat kateellisiksi sinulle ja omaisuudellesi ja ovat innostuneita omaisuudestasi. Ja sitten luultavasti vertaisit itseäsi kaikkiin kilpailijoihisi ja tunnet jännityksen ja tunnet paremmuuden. Sitten ajattelet kaikkia toiveita, joita tulet nyt toteuttamaan ja joita et voinut toteuttaa aikaisemmin, ja tunnet jännitystä ja nautintoa. Tämän ensimmäisen euforian jälkeen, joka voi kestää vaikkapa muutaman tunnin tai muutaman päivän, kärsimys potkaisee sisään. Alat kuvitella, kuinka ihmiset rakastavat sinua rahasi vuoksi eivätkä sen vuoksi, kuka olet. Tai alat pelätä menettäväsi sen, mitä sinulla on, ja olet jatkuvasti huolissasi siitä, keneen sinun pitäisi luottaa ja keneen ei. Ymmärrätkö, että sekä ilo että kipu ovat mielikuvituksen tekoja, jotka ovat tottumuksellisen mielen luomia?

 

Stressilläsi tai kokemallasi pienellä nautinnolla ei ole mitään merkitystä. Molemmat ovat epätodellisia ja ne perustuvat haaveiluun. Jos pystyt ymmärtämään tämän, tietoisuus, joka tarkkailee tätä dualistista liikettä, ilmaantuu sinuun. Ja tällainen tietoisuus vapauttaa sinut. Se vapauttaa sinut molemmista ansoista. Et sitten pelkää kärsimystä; etkä pelkää menettäväsi nautintoa. Mitä ovat nautinnolliset tilat? Ne ovat tiloja, joissa kuvitteellinen minätuntosi paisuu, joissa tunnet olevasi muita parempi, tunnet olevasi tärkeä, sinusta tuntuu, että olet saanut enemmän kuin muut tai olet jopa mennyt omien odotustesi edelle. Kaikki tilat, jotka saavat sinut tuntemaan olosi suuremmaksi ja mahtavammaksi, ovat nautinnon tiloja. Kun taas kärsimystilat saavat sinut tuntemaan olosi pienemmäksi. Se on illusorinen itsen tunne, joka tuntee pienuutta, kutistuneisuutta. Tunnet mustasukkaisuutta tai pettymystä, kun tunnet olevasi pienempi kuin joku. Tai että sinua rakastetaan vähemmän kuin toista. Tunnet vihaa, kun tunnet olevasi vähemmän tärkeä kuin joku tai sinulla on vähemmän lahjoja kuin jollain muulla. Joten kärsimystilat seuraavat nautinnollisia tiloja.

 

Mutta ovatko miellyttävät tilat ja kauniit tilat yksi ja sama? EIVÄT. Kauniit tilat ovat tämän mielen jaottelevan luonteen ulkopuolella. Niiden tarkoitus ei ole olla enemmän tai vähemmän. Ne ovat tiloja, jotka tapahtuvat sinulle, kun olet läsnä jokaisessa elämänkokemuksessa. Ne ovat tiloja, jotka syntyvät, kun olet läsnä mielessäsi. Ne ovat tiloja, jotka syntyvät, kun olet läsnä ihmisille. Ne ovat tiloja, jotka syntyvät, kun olet läsnä jumalan tai jumalallisen edessä.

 

Elämästä tulee kokonaista, ei sen vuoksi, kuinka paljon omistat; vaan siksi, kuinka kauan elät kauniissa tiloissa. Joskus saatat vain tuntea olevasi jumissa, juuttunut siihen, mitä on tapahtunut. Et pysty karistamaan menneisyyttä. Tällaisissa olosuhteissa haluan sinun muistavan, että metsässä puista putoaa vanhoja lehtiä, ja sitten maa hitaasti sulattaa ne, hajottaa ne, ja puu ottaa vanhat lehdet takaisin itseensä ravinnoksi. Mutta kun heität muovia lähelle puuta, muovi ei sulaudu. Se tukahduttaa hitaasti elämän puusta. Samoin sillä ei ole väliä, mitä menneisyytesi on ollut. Jos valaistunut tietoisuus alkaa nousta sinussa, jokainen kokemus, joka sinulla on, sulautuu sinuun. Itse asiassa siitä tulee vahvuutesi. Jos valaistunut tietoisuus ei ilmaannu, pienimmistäkin pettymyksistä ja hylkäämisistä tulee kuin muovijätettä, joka tukahduttaa elämän sinusta. Joten myös mielesi tulevaisuuden haasteet, jokainen pieni lisko tai gekko alkaa näyttää Godzillalta. Kun olet laajentuneen tietoisuuden tilassa, virtaat elämän mukana. Et näe elämää, tilanteita, ihmisiä ja itseäsi suurempina tai pienempinä. Olet läsnä todellisuudessa sellaisena kuin se on.

 

 

Suomennos: Anna-Kaisa